10 leuke wijnbars over de grens

Nederland heeft al heel wat mooie wijnbars te bieden, maar buiten de Nederlandse grenzen zijn ook heel wat wijnparels te vinden. Hier vind je 10x leuke wijnbars in het buitenland. Heb je meteen een goed excuus om weer eens een stedentripje te plannen 😉

Barcelona Girona Wine & Food Lifestyle Street Photography

Barcelona – Monvínic
Denk je aan Spanje, dan denk je aan drie dingen: zon, zee en natuurlijk wijn. Dus het is niet zo gek dat hier de mooiste en beste wijnbars ter wereld zijn gevestigd. Wil je alle wijnbars in Barcelona van je lijstje afstrepen? Dan ben je nog wel even bezig. Monvínic mag je in ieder geval niet missen. Eigenlijk is het meer dan een wijnbar. Het is ook een wijncentrum met een indrukwekkende wijnkelder, restaurant, wijnbibliotheek (inderdaad een bibliotheek vol met boeken over wijn) en een wijnbar met meer dan 60 wijnen van over de hele wereld op glas. Moeten we nog even doorgaan?
Adres: Carrer de la Diputació, 249, 08007 Barcelona
www.monvinic.com

 

brooklynwinery2

New York – Brooklyn Winery
In New York heb je veel wijnbars. De meeste zijn modern en strak ingericht. Uitzondering hierin is Brooklyn Winery in de creatieve wijk Williamsburg. Een industriële/jaren ‘20 uitstraling, grote stamtafels, lekker eten én ze maken hun eigen wijn. Neem eerst een tour door de ‘winery’ om te zien hoe ze de wijnen maken en schuif daarna aan voor het seizoensmenu met heerlijke wijnen.
Adres: 213 N 8th Street, Brooklyn
www.bkwinery.com

 

Paul Winch-Furness / Photographer
Londen – Terroirs
Goede wijnen, schappelijke prijzen, heerlijk eten en een fijne casual-sfeer. Wat wil je nog meer? Wij vinden het namelijk best wel eens fijn om het chique jurkje en hoge hakken thuis te laten en in spijkerboek een wijnbar binnen te stappen. Bij Terroirs kan dat gewoon. Verder is het een hele hippe tent en halen ze hun wijnen voornamelijk bij kleine, ambachtelijke wijnmakers waardoor de meeste wijnen ook nog eens biologisch of biodynamisch zijn.
Adres: 5 William IV St, London WC2N 4DN
www.terroirswinebar.com

 

6a3159059160828c674c1f4488aed84c
Berlijn – Weinerei Perlin

Oké oké, in Berlijn zul je gerust ook een biertje of twee drinken, maar Berlijn is superhip en dus heb je hier ook hele goede wijnbars! Weinerei Perlin is helemaal in Berlijnse underground stijl, klein, gezellig en een ietwat apart interieur wat ontzettend Instagram-proof is, dat dan weer wel. Hier proef je heerlijke wijnen en goed eten. Wel is het aan te raden van te voren een tafeltje te reserveren via de website.
Adres: Griebenowstr. 5, 10119 Berlin
www.weinerei.com

 

RiedelRoom

Hong Kong – Riedel Room @88
Deze stad is op veel gebieden de place to be, en dus ook op wijngebied. Wijn leeft in Hong Kong en er zijn ontzettend veel hippe en moderne wijnbars die de meest exclusieve wijnen schenken. Eén daarvan is Riedel Room @88 in het Marriott Hotel. De Riedel Room is vernoemd naar glasmaker Riedel en je kunt hier uit meer dan 100 verschillende soorten wijnglazen drinken! En wat een uitzicht hé?!
Adres: Riedel Room, JW Marriott Hotel Hong Kong, 88 Queensway, Admiralty

red pif
Praag – RED Pif
Bij deze mooie wijnbar/wijnwinkel/restaurant schenken ze meer dan 100 (natuurlijke) wijnen maar is geen wijnkaart aanwezig. Het personeel kent elke wijn stuk voor stuk en ze geven je graag een persoonlijk advies. Daar houden wij van! Op de kaart staat een mix van Franse en Tsjechische gerechten. De wijnen worden uit allerlei verschillende landen geïmporteerd maar altijd van kleine wijnhuizen. Zo drink je hier mooie Franse wijnen maar ook prachtige Sloveense wijnen. Echt de moeite waard dus!
Adres: Betlémská 9, 110 00 Praha 1-Staré Město
www.redpif.cz


enoteca il goccette
Rome – Enoteca il Goccetto
Italië is natuurlijk een ontzettend gelovig land, maar goede wijn is hier misschien nog wel het meest heilig! Het wemelt er dus van de Enotecas (wijnbars). Van gelikte design interieurs tot kleine, bijna verstopte, gezellige barretjes waar je jezelf nog maar net bij kan proppen. Enoteca il Goccetto is er zo een waar ook locals graag komen. Fantastische wijnen, heerlijke happen en fijne prijsjes. La bella Italia!
Adres: Via dei Banchi Vecchi, 14
www.facebook.com/Ilgoccetto


alfama-cellar-garrafeira-b4248
Lissabon – Alfama Cellar

Een geweldige stad voor een citytrip en ideaal om allerlei leuke barretjes en cafétjes te ontdekken. Alfama Cellar is een knus en gezellig winkeltje/wijnbar/restaurant. Een wijnkaart is er niet, dus ook hier staat een sommelier met goed advies voor je klaar! Ontdek heerlijke Portugese hapjes en bijpassende wijnen, of is het nou andersom? Anyway, het is heerlijk!
Adres:  R. dos Remédios 127-131, 1100-451 Lisboa
www.alfamacellar.pt
oeno-dubai-united-arab-emiratesDubai – Oeno Wine Bar
Twee verdiepingen met veel, heel veel fijne wijnen. Er is een speciale bar ingericht waar je een proeverij kunt doen en als je je dan omdraait zie je iets heel bijzonders. Een heuse kaas-bar waar ze meer dan 60 kazen van over de hele wereld serveren! Daar weten wij wel raad mee. Ook organiseren ze vaak ladiesnights en 5 avonden per week live muziek. Goed vertoeven dus!
Adres: The Westin Mina Seyahi, Lobby Level, Al Sufouh Road, Dubai – Verenigde Arabische Emiraten
www.westinminaseyahi.com/en/oeno

 

o-chateau

Parijs – Ô Chateau
Een typisch gevalletje ‘hier moet je zijn geweest’. In Parijs barst het natuurlijk van de goede wijnbars dus zal het niet moeilijk zijn er een te vinden. Maar Ô Chateau wordt vaak de beste wijnbar van Parijs genoemd en moet je dus gewoon hebben gezien. Elke dag kun je aanschuiven voor een proeverij, wijn en kaas lunch of heerlijk diner. Ook organiseren ze trips naar de wijngebieden en kun je hier zelfs een wijncursus doen. Van te voren reserveren is zeker aan te raden.
Adres: 68 Rue Jean-Jacques Rousseau, 75001 Paris
www.o-chateau.com

Tagged , , , , , , , , , , ,