Wine bar of the Year competitie barst weer los!

It’s Wine O’Clock! Het is namelijk tijd voor een van de leukste verkiezingen van het jaar: ‘Wine bar of the Year’! Tijdens deze vierde editie gaan meer dan 130 wijnbars door heel Nederland de strijd met elkaar aan. Traditiegetrouw start de competitie met een stemronde. Van 10 augustus tot 30 september kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijn hotspot. Dus trommel al je mede-wijnliefhebbers op en stem via wine-bars.nl.

Wijnbars zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. In elke stad, op elke hoek vind je wel een gezellige, leuke wijnbar. Maar bij welke wijnbar zit je volgend weekend weer? Welke geef jij vijf sterren op Tripadvisor? En bovenal, welke tip jij aan al jouw vrienden? In 2014 startte wine-bars.nl de competitie ‘Wine bar of the Year’. Duizenden wijnfanaten brengen jaarlijks hun stem uit en kiezen zo hun favoriete wijnbar. In 2014 ging Wijncafé Lefebvre in Utrecht er met de titel vandoor, gevolgd door Bouzy Wine & Food in Den Haag in 2015 en vorig jaar mocht VinVin in Utrecht zich Wine Bar of the Year 2016 noemen. Welke zaak krijgt jouw stem en volgt deze 3 topzaken op? Laat jouw stem gelden via wine-bars.nl.

Verrassingsbezoek
15 wijnbars gaan uiteindelijk door naar de volgende ronde. Deze worden samengesteld door drie verschillende jury’s. Er worden 6 wijnbars gekozen door het publiek, 6 wijnbars worden gekozen door de vakjury en 3 wijnbars kiezen de wijnbars zelf. En nee, de wijnbars kunnen niet op hun eigen zaak stemmen. De 15 wijnbars maken zich daarna op voor de volgende ronde. De vakjury zal alle 15 zaken onaangekondigd bezoeken en de wijnbars op verschillende vlakken beoordelen. Daarna wordt uiteraard de winnaar van dit jaar bekend gemaakt.

Vakjury
Wat is een topcompetitie zonder topjury? De vakjury staat ook dit jaar weer onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE magazine. Met Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van www.wine-bars.nl), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en www.food-market.nl) en Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin) is de jury van 2017 compleet.

Sponsor Coravin
De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Access System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie, zie: www.coravin.nl.

Over wine-bars.nl
Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wine bar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wine bars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 130 wine bars op de website. Door middel van de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze almaar groeiende horecasector.
Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl