Ribera del Duero wine week: 14 wijnbars in heel Nederland

Van 19 t/m 28 juni proef je serieuze Spaanse wijnen van Ribera del Duero

Van vrijdag 19 tot zondag 28 juni serveren 14 wijnbars door heel Nederland een speciale Ribera del Duero wine flight. Deze wine flight bestaat uit 3 verschillende wijnen uit deze regio (Rosado, Cosecha en Crianza), die je voor een aantrekkelijke prijs kunt bestellen. Leuk om die verschillen eens te proeven! De gepresenteerde wijnen verschillen per wine bar, dus bij elke wine bar word je opnieuw verrast. Uiteraard vertellen de wine bar ondernemers je graag meer over dit bijzondere wijngebied. Dus breng snel een bezoek aan een van de deelnemende wine bars en maak kennis met de prachtige wijnen van Ribera del Duero. De deelnemende wine bars vind je hieronder.

Deelnemende wine bars in Nederland:

 

Over Ribera del Duero 
Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (een rivier in Noord Spanje) betekent, is een van de meest bekende Spaanse wijngebieden met een hoge reputatie. Het wijnbouwgebied bestaat uit ongeveer 23.200 hectare, heeft 315 wijnbedrijven, 8.148 druiventelers en is te vinden in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op 700 tot 1.000 meter boven de zeespiegel en er heerst daarom een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en beperkte productie. Ribera del Duero wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pitch PR & Communicatie.