Terugblik Wine Bar of the Year 2016

IMG_0631 B
Julian Cleton van VinVin neemt zijn prijs in ontvangst

Op wijnbar gebied was 2016 een prachtig jaar. Ons kleine landje krijgt er steeds meer wijnbars bij en de kwaliteit daarvan wordt alleen maar beter. Inmiddels staan er meer dan 120 wijnbars ingeschreven op wine-bars.nl. Eind 2016 brak de strijd weer los: wie is Wine Bar of the Year 2016?!

Meer dan 5.300 mensen brachten hun stem uit en de vakjury gaf ook nog eens twee wildcards weg. Zo ontstond de top 12 en had de jury de ‘zware’ taak om deze wine-bars te beoordelen tijdens een onaangekondigd bezoek. In een korte tijd reden ze het hele land door van de ene naar de andere wijnbar.


VinVin
Stijlvolle inrichting van VinVin

Terechte winnaar
VinVin in Utrecht stond al drie jaar in de top 10, maar greep iedere keer toch net mis. Dit jaar ging VinVin er dan eindelijk met de titel vandoor, en terecht! Een greep uit het juryrapport: “Ieder jaar wordt de bar mooier en de ondernemer beter. De wijnkaart is geweldig en de sfeer is relaxed. Julian heeft een paar specials die hij serveert met de Coravin, zoals een St. Aubin en een Bourgueil, prachtige keuzes. De passie en bevlogenheid waarmee hij meer over de wijnen uitlegt maakt, samen met de heerlijke happen, dat je hier de hele WIJNbeleving ervaart. Een topzaak!” Julian Cleton, eigenaar van VinVin keerde huiswaarts met een prachtig prijzenpakket: een Coravin 2 gold edition, 3 daagse wijnreis naar de Limoux “Toques et Clochers” inclusief vlucht, hotel, dorpsfeest, veiling en galadiner door een 3 Michelinsterren chef, een glaspakket van Royal Leerdam en een jaarabonnement op WINELIFE magazine.

Barrel Wijnlokaal in Groningen werd tweede, “De sfeer is precies wat we in een wijnbar zoeken en ook hier is de eigenaar zeer kundig. De wijnkaart is heel, heel uitgebreid.”

Stuyvesant in Amsterdam eindigde op de derde plaats, “Een wijnbar met internationale allure, gevestigd op een geweldige locatie. Ook hier weer een enorme keuze aan wijnen.”

Wijn bij Stijn in s’-Hertogenbosch ontving de aanmoedigingsprijs, de jury sprak over een bar met veel potentieel.

Benieuwd naar waar nog meer ‘parels’ van wijnbars gevestigd zijn? Klik dan hier.